Asbestemmingen

Heel veel mogelijkheden

De asbestemmingsmogelijkheden zijn de laatste jaren steeds verder uitgebreid. Van het verstrooien op de plaatselijke begraafplaats tot het in de lucht schieten met een vuurpijl. Daarom is het belangrijk hier goed over na te denken. GUV biedt, na de crematie, de nabestaanden een breed scala aan asbestemmingen.

Algemene nis

De eerste maand na de crematie staat de as volgens wettelijke regels in de algemene nis. Dit is een speciale afgesloten bewaarkamer. Na deze maand kan gekozen worden voor een definitieve asbestemming. Het bewaren van de as in de algemene nis, is bij GUV de eerste zes maanden gratis.

Verstrooien, bijzetten of beide?

Een van de oudste vormen van asbestemming is het verstrooien van de as van de overledene. Bijzetten betekent dat de asresten van de overledene in een urn bewaard worden. De as van een overledene mag sinds enkele jaren ook gedeeld worden. U kunt bijvoorbeeld een deel van de as in een medaillon bewaren en de rest verstrooien.
De verstrooiing van as, maar ook de vele andere mogelijkheden lichten we in onze asbestemmingsbrochure uitgebreid toe. U vindt deze brochure onder aan deze pagina en op de pagina brochures onder crematorium.

Waar werkt GUV mee samen?

GUV werkt samen met een aantal gerenommeerde leveranciers van assierraden, urnen en andere herinneringsornamenten. Om u in de gelegeheid te stellen hier alvast kennis van te nemen, staan hieronder de links naar een aantal ondernemingen

Funeral Products

Urn Funeral Products

See You Memorial Jewelry

Ring See You Memorial Jewelry

Reglement en brochure asbestemmingen

Door op de gewenste brochure te klikken kunt u deze openen.