Verzorging en vervoer

GUV Berkenhove heeft sinds 2012 een speciaal team voor het vervoer en verzorgen van overledenen.

Deze specialisten op het gebied van verzorging van overledenen en het piëteitsvolle vervoer van overledenen staan onder leiding van Etienne Icking. Deze professional is, naast specialist op het gebied van verzorging ook gecerticificeerd thanatopracteur. Eindverantwoordelijke voor GUV Berkenhove is Gerard te Roller als Hoofd Crematorium en Uitvaartcentra.

Team vervoer berkenhove

Op de foto: Het team Verzorging en Vervoer van GUV Berkenhove met de speciaal ingerichte rouwauto.

v.l.n.r. voor de auto’s:, Norbet te Welscher, Jacqueline de Witte, Jan Valk, Ria ten Dolle en Ben Busch
v.l.n.r. achter de auto: Etienne Icking en Gerard te Roller

 

Speciale rouwauto’s

Voor het staatsievervoer van overledenen is een onlangs een nieuwe rouwauto van het merk Mercedes Benz aangeschaft eind 2012. Deze auto is voor GUV Berkenhove speciaal voorzien van extra rollers, hemelverlichting en een speciale achterklep om de kist met overledene respectvoller te kunnen invoeren. Tevens zijn speciale bloemenrekken gemonteerd om bloemstukken beter te kunnen vervoeren.

 

De tweede auto die in 2013 aangeschaft werd, is meer gericht op het verzorgen en overbrengen van overledenen waaronder het verzorgen van thuisopbaringen waarbij meer materialen meegenomen moeten worden. Alle benodigde materialen zoals koelingen, brancards etc. kunnen in speciale vakken meegenomen worden. Daarnaast wordt deze auto ook ingezet als bloemenwagen.