GUV Nieuws

21 Oktober 2021

2e Open dag Crematorium Etten zondag 14 november


Zondag 14 november van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Na een overweldigend aantal mensen bij de eerst open dag, die we helaas niet allemaal goed konden ontvangen, een tweede open dag bij GUV Crematorium Etten.  Zowel het groenste crematorium van Nederland als het asbestemmingsterrein De Wetering zijn te bezoeken.

Om de mensen nu te verspreiden over de openingstijden verzoeken wij de mensen wiens achternaam begint met de letters A-K tussen 11.00 uur en 14.00 uur te komen, de mensen wiens achternaam begint met de letters L-Z vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur.

Een aanwinst voor de regio – verzorging, opbaren, condoleance en de plechtigheid op dezelfde locatie
Bert van Asselt, directeur van GUV, nodigt uit: “Wij zijn blij dat we eindelijk mogen laten zien wat we voor de regio in Oude IJsselstreek hebben kunnen realiseren. Trots zijn we met recht op een crematorium wat nabestaanden alle mogelijke voorzieningen bied op het gebied van een afscheid, maar ook 24-uurs kamers heeft waar men dag en nacht naar de overledene kan. Bijkomend voordeel is dat op de dag van de uitvaart de overledene al op de plaats van de plechtigheid is, geen gedoe meer met vervoer net voor de uitvaart.

Cremeren lijkt vaak wel ingeburgerd, maar wij spreken nog steeds mensen die met veel vragen zitten. Deze open dag is een mooie gelegenheid om ongedwongen een goede indruk te krijgen van de vele mogelijkheden die we kunnen bieden bij het afscheid van een leven. Natuurlijk wordt men gastvrij ontvangen met een kopje koffie en wat lekkers.”


Iedereen mag voor Crematorium Etten kiezen, waar men ook verzekerd is
Tijdens de eerste open dag werd vaak gevraagd of men altijd voor Crematorium Etten mocht kiezen. Natuurlijk kan dat. Indien uw uitvaartverzorger aangeeft dat dat niet kan of dat dat duurder is, dan mag u altijd rechtstreeks contact opnemen.

Wij kunnen er wél voor zorgen dat u gebruik kunt maken van Crematorium Etten. Laat u niets op de mouw spelden.
Ook als u bij een grote uitvaartverzekeraar/verzorger verzekerd bent kan GUV het hele pakket zonder meerkosten voor u verzorgen. Bel GUV en wij regelen alles voor u! 

Catering – van soep van het huis en een excellente huiswijn tot broodjes pulled pork
Jesse Kempers, teamleider horeca, werkt met Moniek Messing-Venhoeven en Jacqueline ter Voert-Leijzer in de horeca van Crematorium Etten. Hij praat met trots over alle kwaliteitsproducten die ze samen aanbieden: “We hebben een uitgebreide keuken met huisgemaakte soep, vers gebakken appelflappen en saucijzenbroodjes, maar ook een broodje pulled pork maken we graag. Wat mensen ook bestellen, wij kunnen alles verzorgen. Het is een uniek afscheid, daar hoort ook een passende afsluiting bij waar de geserveerde producten van hoogwaardige kwaliteit zijn. Wij werken voor alles wat we niet zelf maken met de ambachtelijke bakker samen die de producten dagvers levert. Wij zijn een team met veel horeca ervaring en maken niet alleen hoogwaardige producten, wij zijn ook ervaren in het ontvangen van gasten. Wij merken het aan de vele complimenten die wij krijgen. Van de wijn die we serveren tot aan de wijze waarop wij mensen bedienen. Dat maakt ons trots.”

 

De Wetering – asbestemmingen
In de spreekkamer en op De Wetering wordt uitgebreid informatie gegeven over alle mogelijkheden die GUV aan verstrooien en bijzetten biedt, van basalturn tot reusachtige zwerfstenen. Ook kunt u zich laten informeren over de urnen en sierradencollectie die GUV u kan bieden. Karin Brethouwer en de nieuwe collega’s in Etten zullen aanwezig zijn om belangstellenden uitgebreid te informeren.

Thanatopraxie – een warme opbaring zonder koeling, hoe kan dat?
Het licht balsemen van een lichaam, dat is thanatopraxie. Daarmee kan een lichaam tot aan de uitvaart opgebaard blijven zonder koeling. GUV's thanatopracteur, Etienne Icking, zal alle uitleg geven over deze relatief onbekende, maar zeer mooie manier van opbaren. Zonder koeling kan de overledene opgebaard worden en dit biedt een groot aantal voordelen.

 

Rondgang met uitleg over alle facetten – ook de oven
”Bezoekers krijgen een plattegrond en kunnen vrij rondlopen in alle zalen en ruimtes. Overal krijgt men uitleg van onze medewerkers. Zelf ben ik een van de mensen die uitleg geven over de oven en de vele techniek die daarbij komt kijken. Daar is men vaak erg in geïnteresseerd. Tevens blijkt uit het feit dat wij niet meer dan drie uitvaarten over de dag doen dat GUV anders werkt dan anderen. Dat geeft nabestaanden rust en tijd om afscheid te nemen. Men hoeft niet te zoeken naar een parkeerplaats en komt geen andere families tegen. Dat geeft een extra geborgen gevoel.”: aldus Norbet te Welscher, teamleider bij GUV Crematorium Etten.

“Wij hopen zondag 14 november de bezoekers die geen goede rondleiding konden krijgen en vele andere mensen te mogen ontvangen en te laten zien wat we in huis hebben”

Teamleider Jesse Kempers Horeca Crematorium Etten

In het midden: Jesse Kempers, teamleider horeca.