Als een kind een engel wordt......

Persoonlijk en toch professioneel, maar met een traan in het oog

 

Het meest moeilijke in het werken in de uitvaartbegeleiding is wel het omgaan met het overlijden van een kind.
Het overlijden van een kind is zoiets onwerkelijks en onbegrijpelijks dat dat ook een uitvaartbegeleider aangrijpt. Ook wij staan dan met tranen in de ogen op moeilijke momenten.
Toch moeten wij professioneel genoeg zijn om de ouders ter zijde te staan. Wij kunnen dan helpen en ondersteunen om zo zelfs het moeilijkste afscheid te begeleiden.

Veel informatie en materiaal

Om onze begeleiding in deze bijzondere sterfgevallen nog beter te kunnen vormgeven, hebben wij zeer veel informatie verzameld. Die hebben wij verwerkt in een speciale informatiemap waarin een indruk gegeven wordt van de vele mogelijkheden rondom baby- en kinderuitvaarten.
Daarnaast hebben de medewerkers van GUV zich geschoold in de begeleiding van ouders die afscheid moeten nemen van een kind.
Daardoor kunnen wij in juist deze moeilijke situatie veel voor hen betekenen.

Dag en nacht begeleiding en ondersteuning

Juist omdat het overlijden van een kind zeer ingrijpend en emotioneel is, is het van groot belang dat de uitvaart en alles daar omheen met de grootste zorg wordt benaderd, begeleid en voorbereid. Als uitvaartbegeleider proberen wij de ouders te ondersteunen door hen o.a. te informeren over de diverse mogelijkheden en manieren waarop men invulling kan geven aan de uitvaart en de dagen daarvóór.

Wij zijn ons ervan bewust dat in korte tijd zeer pijnlijke, verdrietige beslissingen moeten worden genomen en proberen ons uiterste best te doen mensen zo zorgvuldig mogelijk daarin te begeleiden.

Financiële handreiking in een moeilijke tijd

Omdat de uitvaart van een kind al zo onwerkelijk en hard is heeft de directie van GUV besloten bij uitvaarten van kinderen t/m 18 jaar een gereduceerd tarief te rekenen.