Thanatopraxie

Lichte balseming - het warme afscheid

Thanatopraxie is een behandeling die het ontbindingsproces, dat na het overlijden in het menselijk lichaam ontstaat, tijdelijk vertraagt. Door thanatopraxie toe te passen, kan een kwalitatief hoogwaardige opbaring gerealiseerd worden waardoor een waardig afscheid mogelijk is. Daarnaast maakt thanatopraxie het gebruik van een koeling tijdens de opbaring overbodig. 

Waarom kiezen voor Thanatopraxie?

De behandeling heeft twee effecten; een conserverend effect, dat er voor zorgt dat een overledene opgebaard kan worden zonder gekoeld te hoeven worden en het cosmetisch effect dat het lichaam er natuurlijker uit laat zien.Tekenen van ziekten verdwijnen gedeeltelijk of geheel. Veranderingen die na het overlijden zijn ontstaan verdwijnen veelal geheel. Na behandeling is een koeling niet meer noodzakelijk en kan er dus een rustige opbaring verzorgd worden. Ook is de omgevingstemperatuur niet meer van belang.

Thanatopraxie is extra aan te bevelen voor overledenen waarbij complicaties verwacht worden of een langere opbaring gerealiseerd dient te worden.

Wie mag die behandeling doen?

De behandeling mag alleen door gediplomeerde thanatopracteurs zoals Etienne Icking van GUV Berkenhove te Aalten worden uitgevoerd. Etienne Icking is een van de gespecialiseerde thanatopracteurs in Nederland en de eerste in de Achterhoek. Hij volgde hiervoor een 1,5 jaar durende specialistische opleiding.

De behandeling en eisen aan de behandelomgeving 

Na de behandeling van ongeveer twee uur vult balsemvloeistof de bloedbaan van de overledene en wordt het lichaamseigen vocht gedraineerd. Deze behandeling kan overal uitgevoerd worden, mits aan de gestelde ruimte eisen wordt voldaan.    
Bij vragen mag u ook bellen met 0900-7007000 en vragen naar Etienne Icking.

 Klik hier voor eisen voor thanatopraxie ruimte