Nazorg bij GUV door professionals van Leven met de dood

GUV Nazorg werkt met de vereninging Leven met de dood.

Samen met de Vereniging Leven met Dood bieden wij u Rouwsteun. Rouwsteun zorgt er voor dat u niet alleen bent met uw verlies. De Vereniging Leven met Dood is een onafhankelijke organisatie met opgeleide, ervaren en betrokken vrijwilligers. Zij weten wat het is een naaste te verliezen, omdat ze het zelf - of van dichtbij – hebben meegemaakt. De meeste vrijwilligers zijn ook professionals op het gebied van rouwondersteuning. Deze rouwsteun is gratis.
De gesprekken zijn in eerste instantie telefonisch maar kunnen, desgewenst ook bij u thuis voortgang vinden.

Rouwsteun
Ondersteuning in uw rouwproces door professionals

De eerste maanden nadat een dierbare is overleden, zijn vaak erg onwerkelijk. In die periode realiseer je je pas echt wat er gebeurd is. En hoe een overlijden je leven op z’n kop kan zetten. Hoe ingrijpend een overlijden kan zijn, is voor anderen niet altijd duidelijk. Veel nabestaanden lopen rond met vragen. Bijvoorbeeld hoe je om kunt gaan met de leegte die de overledene achterlaat. En of het normaal is hoe je je voelt. Maar ook of je je ooit wel weer normaal kúnt voelen. Soms vraag je je af of het wel mogelijk is om de draad van je leven weer op te pakken, omdat dat nu zo ontzettend moeilijk lijkt. En soms wil je gewoon weten of je het wel goed doet, dat rouwen. Misschien hebt u dit soort vragen ook. En wilt u graag met iemand praten die begrijpt wat u nu doormaakt, die vraagt hoe het met u is. En de tijd neemt om naar uw verhaal te luisteren.

Meld u zich bij uw uitvaartbegeleider

Wilt u gebruik maken van Rouwsteun en ondersteund worden in je rouwproces? Geeft dit aan bij uw uitvaartbegeleider van GUV. Binnen zes weken neemt een vrijwilliger van Vereniging Leven met Dood telefonisch contact met u op om te vragen hoe het met u gaat en wat u nodig heeft.
De kosten betaalt GUV UItvaartverzorging.