GUV Nieuws

03 Oktober 2014

GUV 'vergeet mij niet' druk bezocht


GUV “Vergeet-mij-niet” bezocht door 400 nabestaanden

De op woensdag 1 en donderdag 2 oktober door GUV Uitvaartverzorging gehouden herdenkingsbijeenkomsten “Vergeet mij niet” werden door veel van de uitgenodigde nabestaanden bezocht.

In het GUV crematorium en uitvaartcentrum aan de Romienendiek in Aalten werden de nabestaanden, waarvoor GUV Uitvaartverzorging de uitvaart begeleidde, in de afgelopen periode uitgenodigd.

Willy van Eerden en Xandra Wolterink, beiden uitvaartbegeleidster bij GUV, organiseerden deze bijeenkomsten: “Deze herdenkingsavonden zijn nabestaanden uitgenodigd waarvan een dierbare tussen 1 juni 2013 en 1 juni 2014 overleden is. GUV wil nabestaanden niet alleen van een overlijden tot aan de uitvaart begeleid, maar biedt ook daarna nog nazorg.

Sinds dat we deze avonden organiseren blijkt pas hoeveel behoefte nabestaanden hieraan hebben. Elk jaar wordt het aantal aanmeldingen groter. De herdenkingsavond is dan ook een vast onderdeel van onze nazorg geworden. Veel nabestaanden geven aan dat deze bijeenkomsten extra steun bieden in het rouwproces.”

Tijdens de herdenkingsavond “Vergeet-mij-niet” droeg Katinka Moerel  sfeervolle teksten en gedichten voor. Deze werden ondersteund door passende muziek met nummers zoals “You are always on my mind” in een versie van Rob de Nijs.  Katinka Moerel wist de nabestaanden te raken en te steunen met inspirerende teksten. De avond werd muzikaal ondersteund door Jacko Zieverink op piano. Zowel bij het binnenkomen als tijdens de avond speelde hij “onvergetelijke” nummers. Onder andere “All of me” van John Legend werd op een schitterende wijze vertolkt, maar ook Billy Joel en Coldplay kwamen voorbij.

Zo werden dierbaren in een sfeervolle ambiance herdacht. Deze herdenkingsavond zorgt voor een bijdrage aan het rouwproces en dat geeft velen een extra steun. De naam van de overleden dierbare werd in het licht geplaatst doordat de naam van de overledene verlicht door een kaars centraal bij een regenboogkaars werd gezet. Het bekende lied “Unforgettable”, uitgevoerd door Nat King Cole benadrukte nogmaals dat de dierbare bij je is, zolang je deze maar gedenkt.

Op het scherm was het Vergeet-me-nietje met een passende tekst dan ook duidelijk in beeld.

De nabestaande kregen na afloop de kaars met de naam van hun dierbare er omheen als herinnering mee naar huis.

De herdenkingsavonden werden in totaal door rond de 400 nabestaanden bezocht.

De organisatie GUV was dan ook erg tevreden: “Blijkbaar voorzien we in een grote behoefte bij de nabestaanden. Veel nabestaanden spraken ons aan en bedankten ons voor de hartverwarmende avond. Ook al brengt het veel emoties te weeg, het doet hen erg goed en geeft steun bij het rouwproces. En daar doen wij het tenslotte voor.“

Foto:Bert van Asselt

Op de foto: De sfeervol verlichte ingang van GUV crematorium en uitvaartcentrum nodigde uit voor de herdenkingsavond.