GUV Nieuws

23 Juli 2015

GUV geeft sokken aan Vios Voetbal Beltrum


GUV geeft sokken aan Vios Beltrum leden

De band van GUV met Beltrum is al jaren goed, al was het alleen maar omdat drie werknemers van GUV uit Beltrum afkomstig zijn. Te weten: Iwan Koster als adjunct-directeur en Freek Verheijen en Xandra Wolterink als uitvaartbegeleiders. Maar deze band is zojuist weer eens versterkt. Vios Beltrum wilde graag nieuwe sokken geven aan al haar leden. Ton Scharenborg en Bert van Asselt hadden daarover al eerder contact en dit werd nu bekrachtigd. Xandra Wolterink en Freek Verheijen overhandigden symbolisch een aantal sokken aan Ton Scharenborg op het hoofdveld van Vios Voetbal.

Bert van Asselt: “In het liedje wordt Ajax kampioen op een sok en een ouwe voetbalschoen, maar het voetbalt toch echt wel fijner zonder afzakkende sokken. Ik sprak met Ton een keer over de tenues en daarbij kwam het knelpunt “sok” op tafel. We hebben toen samen besloten om daar wat mee te gaan doen. Dat resulteerde in de sokkensponsoring van GUV aan Vios Beltrum.”

“Het komt erg goed uit”, aldus Ton Scharenborg van de sponsorcommissie van Vios. “We vervangen de sokken natuurlijk niet elk jaar, maar zo’n 200 paar per jaar worden er toch wel vervangen. Dus deze bijdrage is meer dan welkom. We kunnen met deze geste van GUV elk jaar wel een 1000 euro besparen!”

Voor uitvaartbegeleidster Xandra Wolterink snijdt het mes aan twee kanten: “Ook mijn zoon speelt bij Vios, dus ook hij krijgt nieuwe sokken van GUV. En ik vind het belangrijk dat wij ons laten zien. We zijn een organisatie die geworteld is in de maatschappij. We dragen dat uit tijdens ons werk, maar ik vind dat we dat ook in de privé sfeer moeten doen. Daarbij past het om bij sportverenigingen een steentje bij te dragen.”

Freek Verheijen voegt toe: “Het blijft mooi om te zien hoe in de gemeenschap zaken gedragen worden. We zijn betrokken bij de kerk, bij verenigingen en alles wat bij het leven hoort. Samen spelen, samen sporten, samen winnen en samen verliezen, maar vooral ook samen plezier hebben. En het leven is nu eenmaal eindig, maar ook dan zijn we een hechte gemeenschap. Ook dan doen we dat samen. Die saamhorigheid en steun binnen de gemeenschap zijn mooie dingen in ons werk.”   

Bij de foto:

v.l.nr. Xandra Wolterink, Freek Verheijen en Ton Scharenborg

Foto: Bert van Asselt