GUV Nieuws

03 Oktober 2021

Open dag Crematorium Etten


Zondag 17 oktober van 13.00 uur tot 17.00 uur.

GUV Crematorium Etten mag zich eindelijk laten zien. Nu de coronaregels het toelaten wordt dan ook direct een open dag georganiseerd. Dan zijn zowel het groenste crematorium van Nederland als het asbestemmingsterrein De Wetering te bezoeken.

Van 13.00 uur tot 17.00 uur zullen de deuren open zijn aan de Zeddamseweg 17, zodat men alle zalen en ook de oven en ovenruimte kan bekijken en ongedwongen vragen kan stellen over alles wat men wil weten. Ook De Wetering, het asbestemmingsterrein zal bezocht kunnen worden en daar ook zijn medewerkers aanwezig om de vragen te beantwoorden.

Een aanwinst voor de regio – opbaren en de uitvaart op dezelfde locatie
Bert van Asselt, directeur van GUV, nodigt uit: “Wij zijn blij dat we eindelijk mogen laten zien wat we voor de regio in Oude IJsselstreek hebben kunnen realiseren. Trots zijn we met recht op een crematorium wat nabestaanden alle mogelijke voorzieningen bied op het gebied van een afscheid, maar ook 24-uurs kamers heeft waar men dag en nacht naar de overledene kan. Bijkomend voordeel is dat op de dag van de uitvaart de overledene al op de plaats van de plechtigheid is, geen gedoe meer met vervoer net voor de uitvaart.

Cremeren lijkt vaak wel ingeburgerd, maar wij spreken nog steeds mensen die met veel vragen zitten. Deze open dag is een mooie gelegenheid om ongedwongen een goede indruk te krijgen van de vele mogelijkheden die we kunnen bieden bij het afscheid van een leven. Natuurlijk wordt men gastvrij ontvangen met een kopje koffie en wat lekkers.”

 

Catering – van soep van het huis en een excellente huiswijn tot broodjes pulled pork
Jesse Kempers, teamleider horeca, werkt met Moniek Messing-Venhoeven en Jacqueline ter Voert-Leijzer in de horeca van Crematorium Etten. Hij praat met trots over alle kwaliteitsproducten die ze samen aanbieden: “We hebben een uitgebreide keuken met huisgemaakte soep, vers gebakken appelflappen en saucijzenbroodjes, maar ook een broodje pulled pork maken we graag. Wat mensen ook bestellen, wij kunnen alles verzorgen. Het is een uniek afscheid, daar hoort ook een passende afsluiting bij waar de geserveerde producten van hoogwaardige kwaliteit zijn. Wij werken voor alles wat we niet zelf maken met de ambachtelijke bakker samen die de producten dagvers levert. Wij zijn een team met veel horeca ervaring en maken niet alleen hoogwaardige producten, wij zijn ook ervaren in het ontvangen van gasten. Wij merken het aan de vele complimenten die wij krijgen. Van de wijn die we serveren tot aan de wijze waarop wij mensen bedienen. Dat maakt ons trots.”

 

De Wetering – asbestemmingen
In de spreekkamer en op De Wetering wordt uitgebreid informatie gegeven over alle mogelijkheden die GUV aan verstrooien en bijzetten biedt, van basalturn tot reusachtige zwerfstenen. Ook kunt u zich laten informeren over de urnen en sierradencollectie die GUV u kan bieden. Karin Brethouwer en de nieuwe collega’s in Etten zullen aanwezig zijn om belangstellenden uitgebreid te informeren.

Thanatopraxie – een warme opbaring zonder koeling, hoe kan dat?
Het licht balsemen van een lichaam, dat is thanatopraxie. Daarmee kan een lichaam tot aan de uitvaart opgebaard blijven zonder koeling. GUV's thanatopracteur, Etienne Icking, zal alle uitleg geven over deze relatief onbekende, maar zeer mooie manier van opbaren. Zonder koeling kan de overledene opgebaard worden en dit biedt een groot aantal voordelen.

 

Rondgang met uitleg over alle facetten – ook de oven
”Bezoekers krijgen een plattegrond en kunnen vrij rondlopen in alle zalen en ruimtes. Overal krijgt men uitleg van onze medewerkers. Zelf ben ik een van de mensen die uitleg geven over de oven en de vele techniek die daarbij komt kijken. Daar is men vaak erg in geïnteresseerd. Tevens blijkt uit het feit dat wij niet meer dan drie uitvaarten over de dag doen dat GUV anders werkt dan anderen. Dat geeft nabestaanden rust en tijd om afscheid te nemen. Men hoeft niet te zoeken naar een parkeerplaats en komt geen andere families tegen. Dat geeft een extra geborgen gevoel.”: aldus Norbet te Welscher, teamleider bij GUV Crematorium Etten.

“Wij hopen zondag 17 oktober veel mensen te mogen ontvangen en te laten zien wat we in huis hebben”

Teamleider Jesse Kempers Horeca Crematorium Etten

In het midden: Jesse Kempers, teamleider horeca.