GUV Nieuws

06 April 2022

GUV Crematorium Etten - geen brand, wel rook.


Gisterenmiddag, 5 april 2022, is bij de crematie van 17.30 uur de ovendeur niet goed dichtgegaan. Dit resulteerde natuurlijk in een sterke rookontwikkeling.

Onze gastvrouwen hebben gelukkig goed en snel gehandeld waarbij als eerste de kleine groep aanwezige nabestaanden direct naar buiten werd begeleid. Wij zijn blij met en trots op zulke medewerksters. Uit veiligheid is natuurlijk wel de brandweer gebeld. Deze hoefde bij aankomst alleen op aanwijzing van de medewerksters de ovendeur te sluiten.

Het crematieproces wat net in gang was gezet, heeft daarbij ongestoord voltooid kunnen worden. Uiteindelijk blijkt dat we van geluk mogen spreken met onze daadkrachtige medewerkers en is de schade beperkt gebleven tot rookschade in de invoerruimte.

In de rest van het gebouw is er geen enkele schade en is het alsof er niets gebeurd is. Alle plechtigheden kunnen dan ook gelukkig gewoon doorgaan.

De oorzaak blijkt een combinatie van factoren en dit zal niet weer voorkomen. De invoerruimte is gisteravond en vandaag grondig gereinigd en zal morgenvroeg voorzien worden van een nieuw systeemplafond. De crematies kunnen ook met invoer met familie gewoon doorgaan. Het schilderwerk wordt op korte termijn ook opnieuw gedaan.