GUV Nieuws

19 November 2023

Open dag GUV Crematorium Etten op zondag 26 november


 

Op veler verzoek houdt GUV Crematorium Etten Zondag 26 november van 13.00 uur tot 17.00 uur een open dag.

 

 

Verzorging, opbaren, condoleance en de plechtigheid op dezelfde locatie
Norbet te Welscher, teamleider bij de GUV Crematoria van GUV, nodigt uit: “Wij zijn blij dat we nu weer zonder belemmeringen mogen laten zien wat de regio een mooi en sfeervol crematorium heeft. Trots zijn we met recht op een crematorium wat nabestaanden alle mogelijke voorzieningen bied op het gebied van een afscheid, maar ook 24-uurs kamers heeft waar men dag en nacht naar de overledene kan. Bijkomend voordeel is dat op de dag van de uitvaart de overledene al op de plaats van de plechtigheid is, geen gedoe meer met vervoer net voor de uitvaart.

Cremeren lijkt vaak wel ingeburgerd, maar wij spreken nog steeds mensen die met veel vragen zitten. Deze open dag is een mooie gelegenheid om ongedwongen een goede indruk te krijgen van de vele mogelijkheden die we kunnen bieden bij het afscheid van een leven. Natuurlijk wordt men gastvrij ontvangen met een kopje koffie en wat lekkers.”

Iedereen mag voor Crematorium Etten kiezen, waar men ook verzekerd is
Simone Lieferink, gastvrouw crematies, vertelt: “De laatste tijd worden we weer vaak gevraagd of iedereen voor Crematorium Etten mag kiezen. Natuurlijk kan dat. Mocht men hierover twijfelen of anders horen, mag men altijd rechtstreeks met GUV contact opnemen. Wij kunnen er wél voor zorgen dat u gebruik kunt maken van Crematorium Etten!”


Catering – van soep van het huis en een excellente huiswijn tot broodjes pulled pork
Thea van Ruler-Ruisch praat met trots over alle kwaliteitsproducten die ze in de horeca van GUV Crematorium Etten aanbieden: “We hebben een uitgebreide keuken met bijvoorbeeld huisgemaakte soep of vers gebakken appelflappen. Maar ook een broodje pulled pork maken we graag. Wat mensen ook bestellen, wij kunnen alles verzorgen. Het is een uniek afscheid, daar hoort ook een passende afsluiting bij waar de geserveerde producten van hoogwaardige kwaliteit zijn. Met koffie of bier en wijn. Daarvoor hebben we ook zelf geselecteerde huiswijnen. Wij werken voor alles wat we niet zelf maken met de ambachtelijke bakker samen die de producten dagvers levert. ”

De Wetering – asbestemmingen
In de spreekkamer en op De Wetering wordt uitgebreid informatie gegeven over alle mogelijkheden die GUV aan verstrooien en bijzetten biedt, van basalturn tot reusachtige zwerfstenen. Ook kunt u zich laten informeren over de urnen en sierradencollectie die GUV u kan bieden. Karin Brethouwer en Katrina van der Veer zullen aanwezig zijn om belangstellenden uitgebreid te informeren.

Thanatopraxie – een warme opbaring zonder koeling, hoe kan dat?
Het licht balsemen van een lichaam, dat is thanatopraxie. Daarmee kan een lichaam tot aan de uitvaart opgebaard blijven zonder koeling. GUV's thanatopracteur, Etienne Icking, zal alle uitleg geven over deze relatief onbekende, maar zeer mooie manier van opbaren. Zonder koeling kan de overledene opgebaard worden en dit biedt een groot aantal voordelen.

Rondgang met uitleg over alle facetten – ook de oven
”Bezoekers krijgen een plattegrond en kunnen vrij rondlopen in alle zalen en ruimtes. Overal krijgt men uitleg van onze medewerkers. Zelf ben ik een van de mensen die uitleg geven over de oven en de vele techniek die daarbij komt kijken. Daar is men vaak erg in geïnteresseerd. Tevens blijkt uit het feit dat wij niet meer dan drie uitvaarten over de dag doen dat GUV anders werkt dan anderen. Dat geeft nabestaanden rust en tijd om afscheid te nemen. Men hoeft niet te zoeken naar een parkeerplaats en komt geen andere families tegen. Dat geeft een extra geborgen gevoel.

Wij hopen zondag 26 november de bezoekers een goede rondleiding te kunnen geven en veel vragen te beantwoorden.” aldus Norbet te Welscher