GUV Nieuws

02 April 2024

GUV Uitvaartverzekering premievergelijk met Twenthe
GUV Uitvaartverzekering duizenden euro’s goedkoper!

Uit een onderzoek dat GUV deed naar de premievergelijking in uitvaartverzekeringen tussen GUV Uitvaartverzekering en Twenthe Uitvaartverzekering bleken er enorme verschillen te zijn. De premies van GUV zijn over de hele looptijd duizenden euro’s lager. Dit loopt op van 2.174 euro bij een leeftijd van 20 jaar en is bij een afsluitleeftijd van 60 jaar 5.250 euro.

Hoe kan het dat het verschil zo groot is?
De rente is nu al een goed jaar geleden omhoog gegaan en GUV heeft bij de verzekeringsproducten rekening gehouden met de hogere rente en ouder wordende mensen en dit in het voordeel van de klanten aangewend. Terwijl elders de premies steeds maar blijven stijgen, werden de premies bij de nieuwe GUV producten dus lager! In 2023 zijn de nieuwe producten ingevoerd die mede door Bert van Asselt, directeur GUV, ontwikkeld werden. “Ik ben blij dat we nieuwe producten konden ontwikkelen om onze verzekeringen nog betaalbaarder te maken. De kosten van levensonderhoud zijn al hoog genoeg, dus wij waren erg blij dit te kunnen realiseren”, aldus een tevreden Bert van Asselt.

Verzekering of Vereniging?
Simone Boom, werkzaam bij GUV, krijgt vaker de vraag of het lid worden van een vereniging zin heeft, zij ligt toe: “Bij een vereniging ben je lid en heb je geen rechten. Je moet maar afwachten of je een tegemoetkoming in de kosten krijgt. Bij een verzekering heb je wettelijk recht op het verzekerde bedrag. Ook is er buiten de regio geen, of een lagere dekking omdat je dan geen gebruik maakt van de diensten van de vereniging. Maar veel mensen verhuizen nog wel eens in de loop van hun leven. Als je dan gebruik wilt maken van een plaatselijke uitvaartverzorger krijg je dus een veel lager bedrag. Dus daarom is een verzekering een veel betere optie. Daarnaast is GUV ook nog eens veel goedkoper.”

Regionale verzekeraar met lage premie én Unieke keuze vrijheid
“GUV is ontstaan in de Achterhoek en is een organisatie zonder winstoogmerk. Daarom zijn onze premies erg laag. Ook kent onze verzekering de Unieke Keuze Vrijheid. Deze unieke keuzevrijheid waarderen vooral nabestaanden erg. Ze hebben de volledige vrijheid in het gebruiken van de verzekering voor de uitvaartwensen. Wij vinden het erg jammer dat er verzekeraars en verenigingen zijn die nabestaanden keuzevrijheid onthouden. Je wilt toch nabestaanden niet dwingen om voor jou te kiezen, dat moeten ze zelf kunnen beslissen”, aldus Bert van Asselt.

 

Premievergelijk uitvaartverzekering GUV en Twenthe