GUV Nieuws

16 Mei 2024

Open dag GUV Crematorium Aalten op zondag 26 mei 2024


 

GUV Crematorium en asbestemmingsterrein De Akker houden op veler verzoek op zondag 26 mei een open dag.

Van 13.00 uur tot 17.00 uur zullen de deuren open zijn aan de Romienendiek 2a en 2b, zodat men alle zalen en ook de oven en ovenruimte kan bekijken en ongedwongen vragen kan stellen over alles wat men wil weten.

Ongedwongen vragen stellen
Bert van Asselt, directeur, nodigt uit: “Een crematie lijkt nu wel ingeburgerd, maar dagelijks krijgen we nog telefoontjes van mensen die met vragen zitten. Daarom organiseren wij voor de bevolking deze open dag. Het is een mooie gelegenheid om zonder droeve aanleiding een goede indruk te krijgen van de vele mogelijkheden die we kunnen bieden bij het afscheid van een leven. Natuurlijk wordt men gastvrij ontvangen met een kopje koffie met wat lekkers.”

Rondgang met uitleg bij alle ruimtes
”Bezoekers krijgen een plattegrond en kunnen vrij rondlopen in alle zalen en ruimtes. Overal krijgt men uitleg van onze medewerkers. Zoals ons speciaal ontwikkelde Draaiboek waarmee nabestaanden zelf de uitvaart kunnen regisseren. Maar ook de mooie en sfeervolle 24-uurs kamers, de grote en kleine aula, de ontmoetingsruimte waar men na een uitvaart uitgebreid de gelegenheid heeft na te praten.

In de koffiekamer vindt u daarnaast ook informatie over alles van wat er tijdens een uitvaart mogelijk is. Zij kunnen ook als geen ander uitleggen waarom GUV anders werkt dan anderen en dat zeer voordelig voor nabestaanden is. En ook onze verzekeringsspecialisten zijn aanwezig.” aldus Norbet te Welscher, teamleider bij GUV Crematorium Aalten.

De Akker – asbestemmingen en thanatopraxie
Op De Akker (300 meter vanaf het crematorium) wordt uitgebreid informatie gegeven over alle mogelijkheden die De Akker aan verstrooien en bijzetten biedt, van basalturn tot reusachtige zwerfstenen, bekijken. Ook kunt u zich laten informeren over de urnen en sierradencollectie die GUV u kan bieden.
In de ontvangstkamer op De Akker zal GUV's thanatopracteur, Etienne Icking, alle uitleg geven over deze relatief onbekende, maar zeer mooie manier van opbaren. Zonder koeling kan de overledene opgebaard worden en dit biedt een groot aantal voordelen.

Mag ik zelf kiezen wie de uitvaart verzorgt?
“Veel mensen weten helaas niet dat GUV altijd de uitvaart kan verzorgen. Dat is erg jammer. Vaak horen we namelijk achteraf dat men graag GUV gekozen zou hebben vanwege haar kwaliteit van dienstverlening. En als men dan ook nog weet dat GUV bij een kapitaalverzekering van derden gewoon vele honderden tot 2.000 euro goedkoper is, heeft men vaak nog meer spijt. Wij kunnen dat tijdens de open dag uitgebreid toelichten. Mocht u een polis bij een andere verzekeraar hebben, wij vertellen u graag welke mogelijkheden er zijn.” aldus Henk-Jan Harbers, hoofd Uitvaartzorg bij GUV.

 

Goed geïnformeerd, ook uitvaartkosten toegelicht
Xandra Wolterink, uitvaartbegeleidster bij GUV, licht toe: “We vinden het belangrijk mensen goed te informeren en hen gelegenheid te geven vragen te stellen. Een uitvaart is een unieke gebeurtenis. Je kunt het niet overdoen. Daarom is het belangrijk goed geïnformeerd te zijn. Vooral de extreme verschillen in tarieven zijn vaak onbekend. De GUV Uitvaartkostenmeter voor de Achterhoek helpt om de kosten van een uitvaart volgens eigen wensen te berekenen. Wij geven graag nadere uitleg waarom GUV anders werkt en daardoor zoveel goedkoper is. Wij hopen zondag 26 mei weer veel mensen te mogen ontvangen en informeren.”