Vragen die bij ons binnenkwamen over de brief van Dela

Brief van Dela ontvangen in maart?

Wij hebben van veel Dela-verzekerden de eerste brief die zij kregen van Dela ontvangen. En velen belden of mailden ons erover.
De meeste verzekerden van DELA vinden de brief negatief over GUV. Zeker diegene die (ook met een DELA-polis) al kozen voor de uitvaartverzorging door GUV. Een uitspraak als "Jullie hebben de uitvaart van mijn vader juist geweldig verzorgd" geeft ons ook het vertrouwen dat wij nabestaanden echt helpen en daar zijn we blij mee en trots op. 

"Dela niet langer welkom" - Dela verzekerden wel! Dela verzekerden zijn nog steeds welkom. U mag daarvoor rechtstreeks contact opnemen met GUV.

"Wij hebben meerdere uitvaartlocaties bij u in de buurt." Dela had jarenlang alleen een kleine opbaarlocatie in Groenlo. Pas sinds 2019 is Dela eigenaar van het crematorium in Doetinchem.
GUV realiseerde twee crematoria en een mooi uitvaartcentrum. En investeerde veel in faciliteiten voor de bewoners van de Achterhoek. Ook nu is er in Winterswijk een uitvaartcentrum in ontwikkeling.

"Wij hopen in de toekomst weer welkom te zijn op de locaties van GUV Uitvaartzorg." Dan moet er eerst iets structureel veranderen bij Dela. De medewerkers in de crematoria zijn nog steeds niet blij met de medewerkers van DELA. Daarvoor is er teveel gebeurd. Zie onderaan.

In augustus ook een brief van Dela ontvangen?

Daarin wordt, onterecht, gesteld dat er plezierig samengewerkt wordt. Hoe kun je nu plezierig samenwerken, terwijl je van alles wat misgaat de schuld krijgt?
Terwijl jij juist diegene bent die zijn best doet om het probleem van een ander op te lossen?

"tussen de medewerkers van DELA en GUV bestaat geen concurrentie, wij werken heel goed en plezierig met elkaar samen" en "Zoals gezegd, wij werken prima samen met de medewerkers van GUV"
De medewerkers van GUV hebben hier een heel andere mening over. De klachten over de werkwijze van DELA kwamen en komen alleen van de medewerkers van GUV.
We moeten DELA toelaten, maar de medewerkers van GUV moeten altijd op hun hoede zijn. En dat werkt helemaal niet prettig. Zeer zeker niet als je voor nabestaanden alles zo goed mogelijk wil doen.